Yritysesittely & historiaa

Yritysesittely 

Peräahon Kone Ky on Nivalassa Keski-Pohjanmaalla toimiva monipuolinen auto ja konealan osaaja.

Toimintaamme kuuluu rengas-,auto- ja konemyynti,maahantuonti, myynti, korjaamo / konepaja, koneurakointi,konevuokraus ja tilausliikenne.
Konepaja / korjaamo toimintaa on Nivalassa, koneurakointia ja kuljetusta harjoitamme koko Suomen alueella sekä Ruotsissa. Maahantuontia on USA:sta, Ruotsista ja Englannista.

Yrityksen omistavat veljekset Petri M. ja Kimmo Peräaho, jotka molemmat myös työskentelevat yrityksessä.

Nivalassa sijaitsee 5250 m3 toimitilat ja 30 000m2 varasto/piha-alue.

Historiaa

historia1                                                              KUVASSA"Kohtalokas koeajo":Kimmo(vasemmalla) ja Petri kokeilemassa 1980 Matti-enon uutta Chevrolettia.Tästä kaikki alkoi,ymmärsimme tällä reissulla miten autoilu-asiat ovat ja sillä tiellä olemme vieläkin.Siksi"Jenkki on Jees"...aina.    

 

                                                                    

Yrityksen historia alkaa vuodesta 1965, jolloin perustaja, nykyisten yrittäjien isä, Pekka Peräaho aloitti koneellisen puunkuorinnan. Urakoita oli Keski-Pohjanmaalla ja Lapissa.

1968 toimintaan liittyi koneellinen puunkorjuu, kuorinnan vähitellen siirtyessä tehtailla tapahtuvaksi, sittemmin kuorinta väistyi kokonaan toiminnasta.

KUVASSA:"Peraahon Kone Ky:n alku":1963 Koko kalusto;Ford Taunus,MF 35,VK-Kuorimakone ja työmaa-asuntoparakki lähdössä ensimmäiselle työmaalle Lappiin.

 

 

 

historia5

Koneellinen metsänviljely oli pienenä osana toimintaa 1970-luvulla Koneellinen puunkorjuu säilyi päätoimialana 1990 luvulle saakka. Urakointia harjoitettiin Länsi-Suomessa, Keski-ja Pohjois-Pohjanmaalla. 1990-luvun alkuvuosina päätoimialaksi kohosi koneellinen metsänviljely.

Toimialue laajeni vähitellen käsittämään koko Suomen ja myöhemmin pohjois-Ruotsin.

KUVASSA:-70 luvulla koneina käytettiin mm. Ford Teg ja County metsätraktoreita,kuvassa Ford Teg ja Rotne vetävä perävaunu sekä Granab kuormain.

 

1990-luvun loppuvuodet ja 2000-luvun alku oli voimakasta muutosten aikaa. Puunkorjuu-urakointi jäi yhä vähäisempään rooliin, kun taas metsänviljely lisäsi osuuttaan toiminnassa.

Mukaan tulivat myös korjaamo/konepaja -toiminta, maahantuonti ja rengas-,auto-ja konekauppa joka vuosi lisääntyvässä määrin, sekä erikoiskuljetus.

 

KUVASSA:"Metsänviljelyn ensimmäiset vuodet"Metsänviljely urakointi alkoi 1976,kuvassa silloista viljely kalustoa;Kockums 850 ja Marttini Metsä-aura.Taustalla näkyy huoltoauto Datsun 220D ja työmaa-asuntovaunu Sinetti.

 

 

historia3
historia4

Omistajahistoriaa on jo toisessa sukupolvessa. Perustaja, Pekka Peräaho, toimi pääomistajana vuodesta 1963 aina 1990-luvun loppuvuosiin saakka. Petri M. tuli täysipäiväisesti toimintaan ja osakkaaksi 1980-luvulla ja Kimmo 1990-luvulla.

1990-luvun loppuvuosina Petri M. ja Kimmo siirtyivät pääomistajiksi ja isä Pekka osakkaaksi.

Lisää historiaa tehdään nyt ja tulevaisuudessa.

 KUVASSA:"Ensin työ,sitten huvi":Kimmo 3 vuotiaana hitsaamassa aurauskoneen teloja veljesten kotitalon "Tarhintien"pihalla.  

 
 

Pääsivu
Yritysesittely & historia
Koneurakointi & kuljetus
Korjaamo & konepaja
Maahantuonti
Company in english
Linkit
Yhteystiedot
Ostetaan
USA-autot Japanilaiset autot Eurooppalaiset autot Moottoripyörät,Mopot,Mönkijät,Moottorikelkat Renkaat & vanteet Amerikkalaisten autojen Varusteet & varaosat Kuorma-autot & varaosat & varusteet ERIKOISET & JÄNNÄT tuotteet ! Japanilaisten Autojen varaosat ja varusteet Lavakatteet ja Pressut Työkoneet & lisälaitteet & varusteet Hitsauskoneet & Generaattorit OSTETAAN & ETSITÄÄN Omia aarteita & Harrastuksia Traktorit & Maatalouskoneet TOIMITUSEHDOT/menetelmät RAHOITUS REFERENSSIT/esimerkkejä myydyistä Dodge Lisävarusteet ja varaosat Chevrolet/GMC Lisävarusteet ja Varaosat Ford Usa Lisävarusteet ja Varaosat Renkaat Maasturi-Pick Up-Van Vanteet Maasturi-Pick up-Van Renkaat Henkilö-ja Pakettiauto Vanteet Henkilö-ja Pakettiauto Japanilaiset Lisävarusteet ja Varaosat AJANKOHTAISET TIEDOTTEET ja UUTISET PARHAAT PALVELUT NIVALASTA KONEVUOKRAUS